3 papers to go!

by - 20:22:00

Pagi tadi saya sempat menulis post dekat kantin sambil tunggu masuk exam hall untuk blog. Tapi terdelete. Panjang pulak tu tulis. Sampai rasa tak sabar nak balik rumah dan update blog. Tapi terdelete. Sedih tak sedihlah.

Yang lagi sedih, paper perakaunan boleh tahan mencabar. Saya memang tak target pass tapi pagi tadi saya dah tanam semangat untuk pass sebab dah hafal macam macam. Tetapi setelah menyelak kertas soalan tu, rasa macam fuh. Cannot say la bro, cannot say. Lepas habis paper je semua keluar kelas dengan muka ketawa tapi nak nangis. Semua ada harapan, harapan untuk buat kertas ulangan tahun depan. Senior yang repeat paper tahun ni boleh cakap: "soalan last year susah, tapi soalan tahun ni lagi susah"

To be honest, kesian kat senior yang mengharap nak tambahkan pointer sebab tu diaorang repeat. Secara kebetulan dapat soalan susah pula. Masa lepak kat kantin, ada senior sorang ni cakap jangan repeat sebab nanti stress. Bila fikir balik memang betul. Tapi kalau takda pilihan? correction: hidup sentiasa ada pilihan, cuma nak atau taknak.

Saya decided kalau boleh nak repeat paper perakaunan atau pengajian perniagaan. Ekonomi dengan pengajian am kena dapat A atau B (walaupun tak pernah lulus - target tinggi macam apa). Dan semester 2 taknak repeat apa apa lansung. Maksudnya kena struggle gila untuk semester 2 dan 3.

Another 3 papers left. Pengajian am on thursday, pengajian perniagaan on monday and ekonomi on tuesday and then holiday! Omg I cannot wait for the holiday. There are so many things that I need to do. At the same time i need to study for semester 2 oh my god. I feel like crying.

You May Also Like

6 comments

  1. Good luck. Yakin ! Mesti boleh :) tp nak tanya, ambik stpm ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Hahahah terima kasih. Yes, amik stpm :)

      Delete
  2. hehe, insha Allah, boleh punyaaa tu.

    ReplyDelete
  3. exam kita pon dah dekat...cuak plakk..huhuhuhu..good luck awak..belajar mmg lah susah..tp awak kena kuat semangat, jangan putus asa..semoga dipermudahkn..dapat flying colours..sis ng chocolate..HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe awak good luck juga. Yeah kena kuat semangat! InsyaAllah terima kasih ya :)

      Delete