DECEMBER GOALS!

by - 20:53:00

Terutama sekali mohon maaf jika terdapat typing error sebab saya sedang mengantuk sambil menaip. Walaupun sekarang dah 7 Disember tapi saya dah ada list perkara yang saya perlu buat untuk Disember semasa di bulan November. List je lebih, buatnya ada tapi kejap buat kejap tak.

DECEMBER GOALS :

  • Pergi kelas menjahit
  • Make videos on Youtube
  • Study untuk semester 2
  • Setiap hari, satu essay untuk MUET
  • Workout / Diet
  • Drink a lot of plain water and eat healthier
  • Run an online business
  • Update my blog once a week (at least)
  • Photoshoot / Editing / Designing
Seperti mana yang saya kata, kita hanya mampu merancang. Hanya Tuhan yang dapat menentukan. Dalam bebanyak goals dalam list ni, hanya dua tiga je buat. Yang lain tu tak tau bila nak start. So pergi kelas menjahit ni, macam tak jadi sebab mama macam entah ler. Make videos ni macam dalam progress juga sebenarnya. Study untuk sem 2, masih belum menyempat beli buku teks. Untuk persediaan peperiksaan MUET, adalah baca articles tapi belum start buat essay lagi. Workout / Diet dan mengambil pemakanan lebih sihat ni juga ya.. workout tu tak lah, tapi kurangkan pengambilan minumam manis dan bergas.

Yang best nak bagitahu korang, run an online business.. Ni juga perancangan sahaja. Senang cerita kerja saya ni merancang macam gah, jadi tak jadi je masalah dia. Update blog seminggu sekurang-kurangnya sekali - mengikut masa kelapangan. Yang list last sekali tu paling favourite. Tapi tah bila nak start zzzz.

Khas untuk adik adik yang rasa mereput kat rumah cuti sekolah ni. Saya nak bagi tips sikit lah. 1) buat list apa korang nak buat cuti ni 2) duduk kat internet lama lama ni boleh, tapi pastikan apa yang korang buat tu berbaloi dan dapat menambah ilmu atau income lebih hehe 3) cuba jadi sosial sikit - bukan maksud saya gi clubbing memana tapi seminggu dua sekali tu cuba keluar dengan kawan tengok wayang atau explore kemana, takda kawan? family, takda family? internet friends 4) part time job (kalau rajin - tak rajin pun pe salah, pergi cari pengalaman).

You May Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. Harap dapat memberi manfaat heheh :)

      Delete
  2. waaa, goodluck. sangat terinspirasi. best nyaa pergi kelas menjahit. dah lama nak pergi tapi tak kesampaian. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kadang-kadang kenalah cari pengalaman baru :D

      Delete